Ana Adı : Pero
Doğum Yeri ve Tarihi : Sarıkamış – 1336
Ölüm Tarihi : 21.03.2004
Eşinin Adı :
Görevi : Belediye Başkanı
Görev Süresi : 1976-1977
Çocukları : Tayar, Ayser, Bayar, Asistan, Zuhal, Meral, Nihal, Muvaffak, Atik, Canan
Abdul Kerim HİNDİSTAN gençliğinde köyünde Muhtarlık yapmış, müteakiben Orman Muhafaza Memurluğu, Zabıta Komiserliği, Toprak İskan Şefliği ve Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Memuriyet görevinde iken ve devamında Kızılay Şube Başkanlığı, Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığı yapmış bu görevleri emekliliğinde de sürdürmüştür. Emekli olduktan sonra Adalet Parti Başkanlığı ve Doğruyol Parti Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.
Memuriyet görevinin yansıra 1966 da 110 baş simental, holştayn, jersey ve montofon ırkı ile başladığı süt ve damızlık üreticiliğini, bir yıl Aladağ’da, bir yıl Alakilise’nin yaylasında, yaklaşık 8 yıl Keklik deresinde, 1976 yılından itibaren Hamamlı köyünden kiraladığı karayolları çeşmesinin üst tarafındaki Kemikli bölgesinde 8 yil olmak üzere 1984 yılına kadar toplam 18 yıl süt ve damızlık üreticiliği üzerine hayvancılık yapmıştır.
Aktif siyasette sürekli olarak bulunarak, geçmiş Cumhurbaşkanlarından İsmet İNÖNÜ, Cevdet SUNAY, Fahri KORUTURK, Süleyman DEMİREL, Başbakanlardan Adnan MENDERES, Süleyman DEMİREL gibi isimlerle istişarelerde bulunmuş, Sarıkamış’ın sorunlarının çözümü için Başbakanlık ve Bakanlık düzeyinde görüşmeler yaparak, Sarıkamış’tan Ankara’ya giden heyetlere de öncülük etmiştir.
A.Kerim HİNDİSTAN 05.07.1976 yılında halk oyuyla seçilerek 07.07.1976 tarihinden itibaren 15 ay Sarıkamış Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 1977 seçimlerinde tekrar aday olduğunda, kendisi tarafından hazırlanarak halka hitap etmiş olduğu seçim konuşmasının aşağıda belirtilen orijinal metninden görüleceği üzere görevde bulunduğu kısa dönemde yapmış olduğu hizmetlerini ve yatırımlarını ayrıntılı olarak belirtmiştir.
Aşağıdaki liste de belirtildiği üzere, bu kısa görev süresi içerisinde Doğu Anadolu Bölgesindeki birçok ilin toplamından iki kat daha fazla bir tutarda yatırım ve ödenek almayı başararak Sarıkamış’a kısa zamanda büyük hizmetler ve yatırımlar yapmıştır.
Şu anda hizmet vermekte olan Belediye Sarayının inşaatını başlatmış ve büyük ölçüde tamamlamış, daha sonraki dönem Belediye Başkanları bu binada görev yapmışlardır.
Sanayi Sitesi, Kapalı Spor Salonu (yakın zamanda yıktırılan), Hükümet Konağının karşısındaki belediye konutlarının yapımı, İstasyon mahallesinde yapılan 50 adet konut inşaatı, dahili elektrik şebekesi (kolordu mahallesindeki jeneratörlerle beslenen şehir şebekesinin baraj elektriğine dönüşümü), belediye ve halk caddelerinin kanalizasyon yapım işleri, ana caddeler ve mahalle aralarındaki bir çok yolun parke ve bordür yapım işleri ve aşağıdaki listede belirtilen diğer hizmetleri yapmıştır.
Konutu olmayan fakir ailelerin konut yapabilmeleri için 231 adet arsayı tevziata hazır hale getirmiş, bu arsalar daha sonraki dönemlerde fakir halka tahsis edilmiştir.
Diğer taraftan eski belediyenin giriş katında Sarıkamış’ta bir ilki daha sağlayarak bir Tanzim Satış Mağazası açtırmış, bu Tanzim Satış Mağazasının açılması ile esnafların dengeli bir fiyat istikarı uygulamasını sağlamıştır.
Bu hizmetlerin yanı sıra 1975-1977 yılları arasında iktidarda olan 1. Milliyetçi Cephe Hükümetinin Başbakanı Süleyman DEMİREL ve dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kars Milletvekili Abdulkerim DOĞRU ile olan gerek siyasi gerekse dostluk münasebetlerini kullanarak yaklaşık 350 kişiye istihdam sağlayan Sarıkamış Sümerbank Ayakkabı Fabrikasının 1976 yılında temelinin atılmasına vesile olmuş, daha sonraki yıllarda inşaatı biten ve faaliyete geçen bu fabrika uzun yıllar Sarıkamış’a büyük bir ekonomik katkı sağlamıştır.
Kızılay Başkanlığı sırasında yoksul öğrencilerin okuyabilmeleri için Kızılay Yurdunu inşa ettirmiş, bu yurt yıllarca hizmet vermiş vefatından sonra başka amaçlara tahsis edilmiştir. Yine Soğuksu mevkiinde açtırmış olduğu Kızılay Gençlik Kampı ile yıllar boyunca Sarıkamış ve köylerindeki çocuk ve gençlerin kamp hizmetlerinden yararlanmasını sağlamıştır.
Gerek kendisinin gerekse en büyük oğlu Tayar HİNDİSTAN’ın aracılığıyla zengin, fakir, engelli, engelsiz ayırt etmeksizin bir çok kişinin devlet kurumlarında işe girmesine, tayin ve atamalarına vesile olmuştur. Ömrünü halka hizmete adayarak barış ve kardeşlik ruhu ile geçirmiş, kendisinden destek isteyen herkese yardımcı olmuştur.
A.Kerim HİNDİSTAN 21.03.2004 tarihinde eceli ile vefat ederek, ebediyete göç etmiş, ardında çocuklarına şerefli bir itibar bırakmıştır.
Abdülkerim HİNDİSTAN’ın Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki belediye meclis üyeleri aşağıdaki kişilerden oluşmaktaydı.
Kıyasettin KOYUNCUOĞLU,Sabrettin GÖKTAŞ,Aslan DOĞAN,Zeki PİRİM,Hayrettin KOCA,
Hamza KIRALI,Mithat KARA,Binalı ARAT,Ali GÖKÇEN,Tacettin HAYALİ,İhsan BUDAK,Ahmet ÖZDEMİR,Ruhi AYTAÇ,Ahmet DELİBAŞ,Ahmet ALCAN,Yakup AKSOY,Celal GÜNDAY,Hilmi CENGİZ
Fuat FİDAN,Şefki BAYRAK,Alaattin MERCÜL,Ahmet CELLÂT,Ömer BİNİCİ,Sefer MERT
Çocuklarından Muaffak HİNDİSTAN’ın kaleminden